Over ons

Over ons        

Hoe het begon, hoe het is geworden en wat we willen bereiken!

Jan van Driel is al sinds 1988 actief in de fokkerij van Shetland pony’s. Later kwamen daar Friezen, Haflingers en Schwarzwalders bij. Door de jaren heen is de stal uitgegroeid tot een grote fokkerij, die inmiddels de nodige bekendheid geniet. Door de komst van de schitterende accommodatie in Liessel zijn er alle mogelijkheden om de fokkerij op de gewenste manier gestalte te geven. Hier vertellen we alles over toen, nu en straks!

Eerst Dommeldal
Jan begon destijds in de shetlanders met stalnaam “Het Dommeldal”, toen nog vanuit Liempde. De bekendste merrie die in die periode werd gefokt, is Gladys v. Stal Dommeldal (1992) Deze bruinschimmel merrie is uitgegroeid tot de kroon en preferente stammoeder van de fokkerij van Daniëlle van Nuland, waaruit een lange rij nationale toppers is geboren, waaronder de bekende veelvuldig nationaal kampioen Roccobarocco van Nuwelant.

 
Een volgend groot fokkerssucces kwam er in 1999 toen de inmiddels goedgekeurde vosbonte hengst Olivier van Stal Lagevoort werd geboren. Inmiddels was de nieuwe en huidige stalnaam “Stal Lagevoort” een feit. Olivier is een zoon van de fraaie zwartbonte Vesta van Stal Torenzicht (v. August van de Waterval), die destijds zeker ook 1 van de succesmerries van Jan was. 
 
Opmars
De echte opmars kwam na het huwelijk met Maria, die ook een fanatiek Shetlandfan bleek. Stal de Lagevoort  is in haar huidige omvang dan ook opgezet door Jan en Maria van Driel, puur als hobby met de liefde voor de Shetlandpony als solide basis.

Uitbreiding van rassen
De laatste jaren is er bewust voor gekozen om de fokkerij uit te breiden met Friezen, Haflingers en Schwarzwalders. Inmiddels is onze hobby deels bedrijfsmatig geworden en zijn er vier rassen vertegenwoordigd.

   

Doelstelling en visie
Het belangrijkste doel van Jan en Maria is een gezond en kwalitatief goede pony of paard te fokken. Daarnaast hechten we veel waarde aan het objectief en breed adviseren van eventuele toekomstige fokkers en kopers.  Stal de Lagevoort heeft als visie dat het fokken van paarden en pony’s van de hoogste kwaliteit, het beste gerealiseerd kan worden door te kiezen voor bewezen predikaatrijke merriestammen. Karakter en bruikbaarheid staan daarbij hoog in het vaandel. Er wordt geprobeerd om paarden en pony’s te fokken, die net dat beetje extra hebben in type, ras, beweging en gebruiksmogelijkheden, waardoor zij zich echt kunnen onderscheiden van de gemiddelde rasstandaard. Ons doel is dus zeker niet het vermeerderen van paarden en pony’s, maar het doelbewust zoeken naar de beste hengsten, die het beste passen bij onze merries.

Uitmuntende shetlandhengsten ter dekking
Door goede aanfok hebben we regelmatig kwalitatieve pony’s te koop. Maar u kunt bij ons ook terecht voor een natuurlijke dekking van uw mini of kleine maat pony’s door een van onze goedgekeurde hengsten. U kunt rekenen op een eerlijk advies over de hengstkeuze en uiteraard een uitstekende verzorging van uw merrie (en eventueel veulen) tijdens het verblijf bij Stal de Lagevoort.

                

U bent van harte welkom!
Heeft u vragen over onze fokkerij of heeft u behoefte aan advies bij uw aankoop? Laat het ons gerust weten! Bij ons staat de Brabantse gastvrijheid voorop en dus zijn we ook altijd in voor gewoon een gezellig praatje. Wij hopen u in de toekomst te mogen ontvangen op onze stal in Liessel!

Met vriendelijke groet,

Jan en Maria van Driel, Stal de Lagevoort